Dans

Botkyrka har ett brett utbud av dans. Det består framförallt av föreställningar, workshops, projekt, kurser, festivaler, feriepraktik som dansare under sommaren och öppen verksamhet för barn och unga. Det finns också flera plattformar för unga dansare, som vill utveckla sin dans och sitt dansnätverk inom länet.

Dancecamp och Battle of Botkyrka

Varje år arrangerar Botkyrka kommun två Battles och ett Dancecamp. Årets första Dancebattle of Botkyrka sker på Musikhuset i Norsborg lördag den 25 maj. Det andra sker tillsammans med ett Dancecamp på Riksteatern i Hallunda den 26 oktober. Mer information kommer snart.

Dans på röda linjen

Dans på röda linjen vill öppna upp och länka samman dansplatser för att unga ska få tillgång till mer dans. Genom en samverkan och gemensam planering kan platser utmed tunnelbanelinjen synliggöras och kopplas ihop. Dans på röda linjen ger unga möjlighet att ta plats i det offentliga rummet och få en ökad kunskap om vidare dansmöjligheter. Nätverket växer hela tiden och består av Riksteatern, Dans- och cirkushögskolan, Kulturskolan, Dansgymnasium, Fryshuset, Subtopia, Dansens hus med flera. Målet är att samordna angelägna workshops, events, föreställningar och utbildningar utmed tunnelbanan. Se mer på Facebooklänk till annan webbplats och  Instagramlänk till annan webbplats
Aktörerna gör en gemensam aktivitet på Dansens dag varje år.
I år sker dansresan från Liljeholmen till Hallunda söndag den 28 april kl. 12-15.
Se filmlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inom Dans på röda linjen finns också ett särskilt dansprogram som heter Dansare på röda linjen med ett 20-tal unga dansare från både Botkyrka, Huddinge och Stockholm.
De får under ett läsår utveckla sin dans inom de dansverksamheter som finns i nätverket och avslutar med att dansa tillsammans på Dansens dag.

Skapa dans - koreografitävling för unga 14-22 år

Skapa dans 2018

Skapa dans vill uppmuntra unga som älskar dans och som vill skapa sin dansgrej.

Kom och prova en dansworkshop och få mer information om Skapa dans söndag 14 april kl. 14-16 på Riksteatern i Hallunda. Anmäl dig härlänk till annan webbplats

Först är Skapa dans en regional tävling. 2019 sker den på Dansens hus lördag den 28 september.
Den som vinner då, går sedan vidare till Riksfinalen på Riksteatern i Hallunda lördag den 2 november. Läs mer om Skapa danslänk till annan webbplats

Senast uppdaterad: 15 mars 2019