Om film

Botkyrka har mycket att erbjuda kommunens barn och unga som vill leka, lära och utvecklas med den rörliga bilden – både i skolan och på fritiden.

Film och rörliga bilder är en av de mest populära kulturformerna bland barn och unga. Rörliga bild används också idag som ett av de mest använda verktygen för kommunikation i samhället. I möte med film finns fantastiska möjligheter till upplevelser, eget skapande och ny kunskap.

Barn som filmar

Foto: Fanzingo

Kultur- och fritidsförvaltningen erbjuder goda möjligheter att se och själv göra film inom ramen för Botkyrka kulturella allemansrätt, kulturprogram i grund- och gymnasieskolan. Förvaltningen samarbetar också med Filmbasen, växthus för unga filmare, och Fanzingo, mediverkstad för dig som är 13-25 år i Botkyrka.

Senast uppdaterad: 5 oktober 2018