Kulturdriven utveckling

Har du en idé på ett projekt som du behöver stöd med? Har du redan ett intresse inom musik, dans, poesi eller kanske teater? Vill du testa om film och foto är något för dig? Behöver du tips på utbildningar inom kultur eller en mentor? Är du mellan 16-25 år?

Vad är Kulturdriven utveckling?

Kulturdriven utveckling är en verksamhet inom kultur- och fritidsförvaltningen i Botkyrka kommun som utgår ifrån din egen drivkraft och ditt kulturintresse. Kulturdriven utveckling möjliggör och ökar möjligheterna för dig som är 16-25 år i din egna kulturella och kreativa utveckling.

Vad kan du få stöd med?
Kulturdriven utveckling stöttar aktiviteter och projekt som unga själva vill driva.
Du kan få:

• stöd i ditt egna skapande inom konst och kultur
  • stöttning och utveckling av dina egna aktiviteter och kulturprojekt
  • öka ditt nätverk genom tips på mentorer, arbetsplatser, institutioner eller andra kulturaktörer.
  • coachning i utbud av olika kulturutbildningar
  • medverka på studiebesök hos till exempel kulturutbildningar och kulturinstitutioner

Du kan alltid kontakta samordnaren för Kulturdriven utveckling Anusha Caroline Andersson för tips, råd eller boka ett möte.

Har du en idé men saknar pengar och är mellan 13-25 år? Sök Drömdeg eller Kreativa fonden.

Är du en aktör som vill samarbeta?
Kulturdriven utveckling samarbetar med många aktörer och kulturarbetare och flera aktiviteter som filmvisningar, dans och poesi workshops har på så sätt skapats. Har du en idé eller ett förslag ni vill utveckla så är ni alltid välkomna att ta kontakt.
Tips är också att söka medel från Kreativa Fonden, för aktörer eller privatpersoner som vill skapa verksamhet som involverar Botkyrkabor.

Senast uppdaterad: 5 oktober 2018