Stäng meddelande

Har du en drömidé men saknar pengar? Känner du en person, grupp eller förening i Botkyrka som är värda ett stipendium? Eller är det kanske du själv eller din förening som ska uppmärksammas?

Botkyrka Kommun har tre olika sorters projektstöd som du kan söka för kostnader i samband med en idé, ett projekt eller ett event du vill arrangera. Syftet är att bättre möjliggöra och synliggöra egna idéer och initiativ hos Botkyrkabor och andra aktörer. Genom detta kan också ett bredare utbud av aktiviteter erbjudas till Botkyrkaborna. Botkyrka kommun delar även ut kultur- och idrottsstipendier en gång om året.

Kreativa fonden

Kreativa fonden kan du söka pengar för projekt inom olika områden som kultur, utbildning, miljö, mat, hälsa med mera. Projekten ska äga rum i Botkyrka och involvera Botkyrkabor. Kreativa fonden välkomnar både privatpersoner och föreningar i och utanför Botkyrka. Du måste vara 18 år eller äldre.
Mer om Kreativa Fonden
Ansök via E-tjänst -  Kreativa Fondenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Drömdeg

Drömdeg är ett särskilt stöd för dig som är 13-25 år. Du kan söka Drömdeg för att arrangera festivaler, konserter, utställningar, turneringar, föreställningar, workshops och tusen andra saker. Du kan ansöka om max 10 000 kronor när som helst under året. Det tar 2-4 veckor innan du får svar på din ansökan.
Mer om Drömdegöppnas i nytt fönster
Ansök via E-tjänst - Drömdeglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Evenemangsbidrag

Evenemangsbidrag är till för att stödja föreningar och studieförbund vid tillfälliga eller återkommande evenemang som är öppna för allmänheten. Med evenemang menas ett arrangemang med omfattande planering och marknadsföring som når en bred allmänhet och som genomförs på en offentlig plats.
Mer om Evenemangsbidrag
Ansök Evenemangsbidrag​länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Stipendium och Botkyrkas Stjärnor

Kan du söka eller nominera någon du känner till i kategorierna Botkyrka kulturstipendium, Botkyrka barn- och ungdomskulturpris och Botkyrka idrottsstipendium. Botkyrkas stjärnor, kategorier: Botkyrkas unga idrottsperson, Årets lirare, Botkyrkas eldsjäl, Botkyrkas ledare eller Botkyrkas kreativa föreningsentreprenör.
Mer om Stipendier och stjärnoröppnas i nytt fönster
Nominera via E-tjänst - Stipendium och Botkyrkas Stjärnor​länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt
Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 mars 2019
Bibliotek & kultur